Българският телеком оператор Yettel е внесъл в Комисията за защита на конкуренцията

...
Българският телеком оператор Yettel е внесъл в Комисията за защита на конкуренцията
Коментари Харесай

Yettel поиска забрана за придобиването на Булсатком

Българският телеком оператор Yettel е внесъл в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) искане за възбрана на трансакцията и сливане на производствата по договорката по придобиване на " Булсатком " от страна на записаната в Люксембург  " Словения Броудбенд ", чийто едноличен притежател на капитала  " Юнайтед груп " има у нас оператора " Виваком " и медийната група на " Нова телевизия ". Това излиза наяве от мнение, изпратено доскоро до медиите.

В него се показва още, че придобиването на най-ключовите активи на " Булсатком " - електронната му съобщителна мрежа (мобилни кули и закрепена оптична мрежа) - от страна на главен състезател на телекомуникационния пазар ще докара до основаването на господстващо дружество с над 60% на пазара на разпространяване на телевизия и с близо 40% на пазара на достъп до интернет, като " това от своя страна би могло да докара и до намаляване на конкурентния напън и на пазара на пакетни услуги (мобилни, телевизия и интернет), където един състезател ще ускори водещата си позиция ".
 United Group признаха, че са финансирали договорката на Спас Русев за
Собственикът на Vivacom призна, че е финансирал Спас Русев за " Булсатком "

Телекомът ще придобие базовите станции и оптичната мрежа на компанията

Поради тази причина от Yettel България желаят от страна на " Словения Броудбенд " да бъде обединена със стартиралата от Комисия за защита на конкуренцията за определяне на вероятно нарушаване на Закона за защита на конкуренцията по отношение на договорката, водеща до смяна в контрола върху " Булсатком ".

Припомняме, че преди половин година предприемачът Спас Русев стана притежател на " Булсатком " по тогавашни неофициални пазарни оценки. Малко по-късно обаче стана ясно, че сделката е, която сега е напът да придобие публично контрола върху интернет и тв оперотара. Ето за какво другите играчи на телеком пазара започнаха правни дейности против обединяването. 

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР